De nieuwe PME Skymaster jeans: Ready for take-off

De nieuwe PME Skymaster jeans: Ready for take-off

Yes, de nieuwste jeans van ons favoriete herenmerk is gearriveerd! De spijkerbroeken uit de denim icons jeans collectie van PME Legend zijn stuk voor stuk geïnspireerd op de stoere vliegtuigen van vroeger en de ‘lucht-cowboys’ die deze bestuurden. Deze keer was de Skymaster aan de beurt, met een spectaculaire gelijknamige jeans als resultaat. Get ready to board!

PME LEGEND

Al 25 jaar lang laat herenmerk PME Legend zich inspireren door het tijdperk van cargopiloten en de fenomenale vliegtuigen waar ze hun legendarische expedities mee maakten. Omdat deze ‘cowboys van het luchtruim’ kleding nodig hadden die wel tegen een stootje kon, vind je de robuuste, functionele en duurzame eigenschappen van hun spullen standaard terug in de designs en het eersteklas vakmanschap van elke PME Legend collectie.Elke jeans is dan ook een ode aan een van de vliegtuigen uit de ruige tijd van weleer. Na het succes van de Aviator, de Bare Metal en de Commander jeans, heeft nu ook de Skymaster zijn route naar de winkels gevonden.

 

PME SKYMASTER JEANS

De nieuwe Skymaster jeans voegt zowel een nieuwe naam als een nieuwe pasvorm toe aan de bekende denim iconsreeks. De Skymaster is de eerste PME Legend jeans met een tapered fit. Dit betekent dat de pasvorm aan de bovenkant een regular is,terwijl de broeksmaller is bij de enkels.Zo blijft het comfort op de bovenbenen behouden, maar heeft de jeans dankzij de smallere pijp ook een moderne uitstraling. Naast de pasvorm zorgt ook de flexibele stof ervoor dat deze nieuwkomer enorm lekker zit.

 PME Legend skymaster Jeans

 

Uniek voor de Skymaster jeans is de met heat transfer tapes afgewerktegadget pocket, die perfect is voor het veilig meenemen van diverse gadgets. Het idee voor de tapes komt van het materiaal dat gebruikt wordt om de naden van een cargo vliegtuig af te dekken zodat de lucht binnen blijft, essentieel voor een optimale luchtvaart. PME Legend verwerkte dit authentieke detail op de naden van de binnenzakken, de patch met logo op de frontpocket en op de achterzakken die cool afgewerkt zijn met een iconic runway stitching. De PME Skymaster jeans is een knap staaltje techniek, met een stoere look en een enorm fijne pasvorm. Kom ‘m passen bij GAAF in Valkenburg of bestel ‘m in onze webshop.

 

PME Legens skymaster jeans

 

MEET THE SKYMASTER

Natuurlijk willen we ook wel even weten welk vliegtuig de inspiratie was voor deze geweldige jeans. De DC-4 Skymaster speelde een cruciale rol gespeeld in de wederopbouw en uitbreiding van het intercontinentale routenetwerk van KLM na de Tweede Wereldoorlog. In totaal heeft de KLM tussen eind 1945 en 1959 met 36 Skymasters gevlogen. Met de voormalige legermachines werd in november 1945 de route naar Indonesië heropend en er werden onder meer diensten gevlogen naar New York, Paramaribo, Curacao, Buenos Aires en Johannesburg. Ook werd de Skymaster veel gebruikt voor het vervoer van vracht. Gedurende de gehele periode kon KLM vrijwel probleemloos met de Skymasters vliegen. Het waren sterke, betrouwbare en relatief makkelijk te onderhouden vliegtuigen. Nou, wij zien de link wel!

 

PME Skymaster

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »