Pig & Hen ‘on tour’: 3 december bij GAAF Valkenburg!

Pig & Hen ‘on tour’: 3 december bij GAAF Valkenburg!

Superstoer en niet voor de poes: dat zijn de handgemaakte armbanden van Pig&Hen. Op de beurs in Amsterdam vielen de mannelijke armbanden meteen op en hebben daarmee hun vaste plek veroverd bij GAAF. Ben jij gek van het merk of wil je ook zo’n stoere armband bemachtigen? Op zaterdag 3 december komt Pig&Hen naar Valkenburg! Je ziet dan niet alleen hoe de armbanden gemaakt worden, maar kunt ook jouw armband laten customizen.

 

Laws of attraction

De eerste keer dat ik het stoere mannenmerk Pig&Hen tegenkwam was op de Modefabriek in Amsterdam. Als een magneet werd ik naar de stand getrokken. De kleuren van de touwen spraken meteen tot de verbeelding, de stalen sluitingen zorgen voor een stoer geheel en de geschenkverpakking maakt het helemaal af. Dit móest ik hebben voor onze winkel. Een stoere look, bebaarde mannen en een wat vreemde naam: ik was verkocht. En zoals de merknaam al doet vermoeden, is niets aan het merk Pig&Hen standaard. Alle armbanden zijn vernoemd naar noeste matrozen, elk met een eigen karakter. Van Fat Fred tot Whiskey Willy: ze zijn er allemaal bij. Zo passen de armbanden niet alleen bij elke soort man, maar hebben de items ook nog een leuke, humoristische twist. En daar houden we van!

 

 

Over Pig&Hen: handgemaakte armbanden uit Amsterdam

De inspiratie achter de armbanden van Pig&Hen zijn stoere zeevaarders; de écht mannen die de zeeën bevoeren op zoek naar onbekende werelden. Scheepstouwen, roestvrijstaal en ankers. Het materiaal van Pig&Hen armbanden is zoals ze zelf zeggen ‘sterker dan staal’.   

Maar hoe komen ze nou op die naam? Begin 1600 waren het de Nederlanders die als eerste naar onbekende delen van de wereld durfden te varen, met de grootste marinevloot die de wereld ooit had gezien. De échte zeemannen ontdekten nieuwe landen en manieren van leven, maar kwamen ook grote obstakels tegen op hun pad. Om zich te beschermen tegen ongeluk, hadden de mannen tatoeages van een varken en een kip op hun voeten. Ze geloofden dat dit ze zou helpen overleven, wanneer ze het schip in nood moesten verlaten. De matrozen zouden door hun tatoeages land kunnen vinden, net zoals de kippen en varkens aan boord, die in hun houten kisten met de stroom mee naar land zouden drijven.

Gaat een tatoeage je toch iets te ver: dan zijn de armbanden van Pig&Hen dus dé manier om altijd je weg naar huis te vinden.

 

 

Wintercollectie 2016

Voor deze winter is Pig&Hen op reis gegaan naar het noorden. De winden stuurden ze naar de ijzigste regio's, waar de sneeuw verblindend wit is en het noorderlicht je de adem beneemt. Dit heeft geleid tot nieuwe stukken in diep Kobaltblauw, gecombineerd met de unieke kracht van de beproefde en geteste combinatie van scheepstouw met roestvrijstalen boeien.

 

 

 

Pig&Hen on tour: 3 december 2016

Op zaterdag 3 december komt een van de stoere medewerkers van Pig&Hen voor een dagje bij GAAF Valkenburg in de winkel werken. Hij laat je zien hoe de armbanden gemaakt worden, maar je kunt ook jouw eigen customized armband laten maken, precies zoals jij ‘m wilt.

 

 

Pig & Hen on tour

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »