Ronkende motoren en stoere stiksels

Ronkende motoren en stoere stiksels

Het was een bloedhete zondag, eind augustus. Aangezien de mussen van het dak vielen, verwachte ik weinig spektakel in de winkel. Toch veranderde mijn dag geheel toen een enthousiaste winkelbezoeker geïnspireerd raakte door de nieuwe Vanguard V8 Racer Jeans.

 

GAAF met Guzzi

Rond het middaguur snuffelde een klant gemoedelijk tussen de rekken met onze herenkleding. Hij had zijn zinnen gezet op een mooie winterjas en besprak het gevonden exemplaar met Maurice. Ondertussen greep echter iets anders zijn oog: de nieuwe Vanguard collectie, waarin de legendarische Moto Guzzi V8 centraal staat. De winterjas was al snel vergeten en een nieuw plan diende zich aan. “Ik heb een prachtige Guzzi motor in mijn garage staan, misschien kan die wel bij jullie in de etalage... Weet je wat, ik ga even naar huis en dan kom ik vanmiddag langs met de motor.”

 

Een half uur later staat meneer glunderend voor de winkel met zijn Guzzi motor, bijpassende helm en zelfs gekleed in een Guzzi hemd. Hij stapt af en zegt enthousiast: “Nou, zal ik hem dan maar in de etalage zetten?” Nog voor hij zijn zin afgemaakt heeft staat hij al met een wiel in de winkel. Stamelend en verbaasd weet ik uit te brengen dat ik de andere etalage dan wel even leeg moet maken. Het lukt me nog net om gauw de laatste jeans weg te pakken en om de poppen aan de kant te zetten, want de motor staat al pontificaal in onze etalage. Wauw!

 

Helemaal beduusd bekijk ik de prachtige imposante machine in mijn winkel. Samen maken we het plaatje helemaal compleet. We hangen een Vanguard poster met de nieuwe V8 Racer Jeans op en geven de helm, een oliedoekje en een Guzzi tas een mooie plek. Hoewel hij zijn hemd ook nog wel een plekje had willen geven in ons nieuwe stilleven, hield hij dit toch nog maar aan. Helemaal trots en voldaan kijkt hij naar het resultaat: “Morgen breng ik je nog wat boekjes voor erbij, om het af te maken. Over een maand kom ik alles wel weer ophalen, dan heb jij zolang een mooie eyecatcher voor je nieuwe winkel.” Nog steeds overdonderd wist ik nog te vragen hoe meneer eigenlijk weer thuiskwam.  “Gewoon te voet!” Pas toen lukte het me om de naam te achterhalen van deze initiatiefrijke vreemdeling, die een doodnormale zondag gewoonweg spectaculair gemaakt had: René Jongen uit Valkenburg!

 

Twee uur later kwam Maurice terug in de winkel. “Kijk eens in de etalage!!” roep ik helemaal hyper en vol adrenaline. Met opgetrokken wenkbrauwen bekeek hij het ontzettend gave resultaat, terwijl ik vertelde wat voor iets bijzonders ik meegemaakt had die middag.

 

René, super bedankt!

 

Etalage GAAF Valkenburg Vanguard

 

Raak ook geïnspireerd door Vanguard

Vanguard is een authentiek lifestyle label voor moderne, sophisticated mannen. Het Nederlandse merk richt zich op mannen die schoonheid en hoogstaand design belangrijk vinden, en dit bijvoorbeeld zoeken in klassieke motoren, stijlvolle kleding en andere zaken waar liefde en aandacht aan besteed is. Vanguard trekt al jaren op met Moto Guzzi, waarbij de combinatie van Italiaans design en het Amerikaanse vrijheidsgevoel als inspiratiebron dient. In een unieke samenwerking met de Amsterdamse custom bike bouwers Numbnut Motorcycles ontwikkelde Vanguard een nieuwe jeans - de V8 Racer Jeans -  geïnspireerd op de legendarische Moto Guzzi V8. De V8 Racer Jeans is een model met een regular waist en slim straight leg, dat de motorspirit tot in het kleinste detail uitstraalt. Gemaakt voor en door echter bikers!

 

Kom de jeans én onze stoere etalage bewonderen op ons nieuwe adres, Louis van de Maesenstraat 42, in winkelcentrum Aan de Kei Valkenburg of shop online:

 

Vanguard V8 racer jeans

 

Shop Vanguard

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »